Close
Type at least 1 character to search
PROENERGIA

КОИ СМЕ НИЕ?

Ние сме ентусиасти с изразен интерес към въпросите на енергетиката, свързали професионалните си биографии именно с проблемите и възможностите пред този икономически отрасъл.
Нашата цел е издигане на дебата по темата до качествено специализирано ниво, което ще позволи генерирането на интелигентни и работещи решения за бъдещето. 

Светослав Бенчев

Светослав Бенчев е възпитаник на Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил-Философ”.
Той продължава образованието си в университета „Робърт Шуман” в Страсбург в областта на международно и европейско право.
Завършва магистратура „Общностно право” в университета на Люксембург, след което специализира в Съда на Европейския съюз.
Работил е в частния сектор във Франция.  Има и магистратура „ Право на интелектуалната собственост” от Центъра за изследване на интелектуалната и индустриална собственост в Страсбург.
Съосновател на Асоциацията на българските студенти в Елзас.  Автор на няколко статии свързани с правото на ЕС в областта на данъчната политика и двойното облагане.
От февруари 2010 г. работи в Българската петролна и газова асоциация.

Цвета Динкова

Цвета Динкова е завършила Езикова гимназия „Бертолт Брехт”, гр. Пазарджик.
Продължава образованието си в Университета за национално и световно стопанство. Има бакалавърска степен по „Финанси” и магистратура „Европейска интеграция” от Софийски университет „Св. Климент Охридски”.
Работила е почти 15 години в сферата на бизнес журналистиката в различни печатни медии. Оглавявала е отдел „Бизнес” в две издания.
Преминала е шестмесечен квалификационен курс „Европейски стандарти в медиите” в София и Рим.
Участвала е в научни конференции в областта на медиите и европеистиката в Рим, Торун (Полша), Флоренция и София.
Съавтор на научната студия «Съграждане на гражданството: перспективи за публичното партньорство в България».
Работи в Българската петролна и газова асоциация.
Comments
  • август 3, 2021
    Евгени Райчев

    По повод статията „Мобилност по брюкселски – по-трудно и по-скъпо пътуване“, бих желал да поздравя г-н Бенчев за точния и смислен анализ и коментар. Мисля, че е крайно време политиците да чуят специалистите като него и да защитят българския интерес.

    reply
Публикувай коментар